Loading...

Zijn sportdranken een suikerval voor kinderen?

Door Matt Weik

We hebben allemaal die commercials gezien. Degenen waar onze favoriete atleten sportdranken drinken en op een hoog niveau presteren. Jongeren voorstellen zichzelf als deze atleten die geloven dat ze ook grootheid kunnen bereiken als ze die exact dezelfde dranken drinken. Beetje begrijpen ze dat in de meeste gevallen wat ze drinken, voornamelijk slechts een fles vol suiker is. Deze telefoontjes hebben betrekking op de reclame van dergelijke dranken voor onze jeugd. Jongeren begrijpen niet de gevolgen van drinkdranken met veel suiker. Voor hen zijn dit gewoon drankjes die ze zien dat hun idolen zowel op televisie als in advertenties op televisie slaan. Dus als hun idolen ze drinken, moeten ze geweldig voor je zijn, toch? Fout.

Een verbluffend onderzoeksonderzoek gepubliceerd in het British Dental Journal door de Cardiff University Institution of Dentistry ontdekte dat 90% van de tieners “sportdranken” drinken vanwege de smaak en niet voor de functie waarvoor ze moesten worden gebruikt. Deze obsessieve inname verhoogt hun gevaar voor obesitas naast tanderosie vanwege de verhoogde suikers en zuurgraad. Dit is nog een bezorgdheid waar ouders nodig zijn om zich bewust te zijn. Het gebruik van sportdranken als sociale drank is niet anders dan het bieden van een blikje suikerachtig frisdrank.

Het onderzoek werd uitgevoerd in Zuid -Wales door een groep onderzoekers die 160 jongeren tussen de 12 jaar vroegen, evenals 14 precies hoe vaak ze sportdranken neerstrijken. Wat ze ontdekten was dat 90% van hen inderdaad dit soort dranken minstens twee keer per week drinkt. Op de vraag waarom ze ze drinken, was het antwoord vanwege de smaak. Wat we hier hebben, zijn dranken geproduceerd voor de functie van het toenemende uithoudingsvermogen en het aanvullen van elektrolyten bij atleten – niet als een sociale drank. Deze drankjes helpen de hydratatie te verbeteren, maar hebben exact dezelfde hoeveelheid calorieën als een blikje frisdrank. Een extreem klein deel van deze jongeren (slechts 18%) gebruiken ze echt voor hun bedoelde doel.

Onderzoekers verklaarden: “Het aandeel van kinderen in SL Benfica Thuisshirt dit onderzoek dat met hoge koolhydraatdranken, die zijn ontworpen voor sport, in een recreatieve niet-sportcontext van zorgt, is zorgwekkend. Sportdranken zijn bedoeld voor atleten die deelnemen aan uithoudingsvermogen en intense sportevenementen, ze zijn ook gekoppeld aan tandbederf bij atleten en moeten worden gebruikt om te voldoen aan het advies van tandheelkundig en gezondheidsteams die zich toeleggen op het verzorgen van atleten. Water of melk is voldoende voldoende om actieve kinderen te hydrateren, sportdranken met een hoge suiker zijn niet nodig voor zowel kinderen als de meeste volwassenen. ”

Als het bovenstaande niet genoeg was, keek nog een onderzoek naar 187 expertvoetbalspelers in het VK en ontdekte dat 4 van de 10 tandbederf had. Van die 187 atleten werd ook 1 op de 20 ontdekt als tandvleesaandoeningen, waardoor oprechte zorgen toenemen wanneer de drankenactiviteiten hun producten reclame maken voor onze jeugd. Dit is vrij eerlijk gezegd onverantwoordelijk.

De take house -boodschap uit dit onderzoek is dat sportdranken, hoewel ze de “coole factor” hebben, vereiste om voor een specifiek doel te worden gebruikt. Het gebruik van hen als een sociaal drankje voor jongeren kan ongunstige gevolgen hebben voor hun algemene gezondheid. Probeer uw jongeren weg te houden van dit Sevilla FC Thuisshirt soort dranken. Tenzij u een elite -atleet bent, kan hydrateren met water en herstellen met het gebruik van melk exact dezelfde voordelen van sportdranken bieden zonder de ongunstige bijwerkingen. US Sassuolo Thuisshirt Uiteindelijk is het uw beslissing om uw jongeren in staat te stellen sportdranken te drinken, maar de hierboven genoemde studies moeten voldoende zijn om u de vereiste voor deze suikerhoudende gezondheids- en welzijnsrisico’s te heroverwegen … meer algemeen begrepen als “sportdranken”.

Bezoek de Digital Muscle Mass Parents Blog meer gezonde tips voor uw kinderen!

Bron:
British Dental Journal – Gepubliceerd op internet voorafgaand aan print, doi: 10.1038/sj.bdj.2016.449 “A Survey of Sports Drinks -gebruik onder adolescenten” auteurs: D. Broughton, R. M. Fairchild evenals M. Z. Morgan

Leave a Reply

Your email address will not be published.