Loading...

Amazon’s aankoop van Whole Foods leidt naar Market Chaos

door Christian Duque

Amazon zit nu in de supermarkt – soort van! Laten we zeggen dat ‘s werelds grootste portaal zijn belangen officieel heeft uitgebreid door een supermarktketen van meer dan 400 winkels in de Verenigde Staten toe te voegen. Het bedrijf daalde $ 13,7 miljard voor Whole Foods, de high-end supermarktketen die jaren geleden de weg bracht tot het brengen van biologische, hoogwaardige boodschappen naar de reguliere Amerikaanse markt. Hoewel deze investering misschien riskant lijkt, gezien de altijd competitieve wereld van retailboodschappen, is het een daling van de emmer voor een bedrijf als Amazon, die zichzelf positioneert in een industrie van $ 800 miljard.

Verder is deze stap misschien niet echt een gok, het valt misschien niet eens in de categorie van durfkapitalisme. Terwijl Walmart veel moeder- en popbedrijven in de grond heeft gedreven, kan Amazon’s scheermes-dunne marges zelfs de Walmart’s en Target’s van de wereld zorgen-zorgen maken-en zorgen maken! Amazon krijgt de goodwill en merknaamherkenning van Whole Foods, de bestaande winkels en het personeel en de mogelijkheid om zelfs de lage kosten van de goedkope reuzen te verslaan. Bij de eerste blos lijkt dit misschien goed voor consumenten (nog minder betalen voor goederen), maar op de lange termijn kan de verhuizing van Amazon de markt in de war brengen, waardoor consumenten in een zeer kwetsbare positie blijven.

Voor de meesten van ons is winkelen een vrij eenvoudig proces. Of we kunnen onze artikelen scannen of iemand scant ze voor ons, we betalen, krijgen een ontvangstbewijs en gaan op weg. Amerikaanse supermarktketens bieden een grote verscheidenheid aan producten, die soms overal van een paar merken tot een half dozijn van elk product aanbieden. Ze gebruiken bonnen voor twee doeleinden. De ene is voor boekhouding en de andere is om klanten een aankoopbewijs te bieden. Anders dan dat, analyseren grote supermarkten hun klanten of hun aankopen niet echt. Amazon daarentegen weet alles. Ze verzamelen informatie over door gezochte producten, door producten en gekochte producten. Ze bestuderen hoeveel een klant naar een item kijkt, dat producten voorstelde waarop ze klikken en op welke tijden van de dag ze kopen. Terwijl als een big-box-winkel geen idee heeft van deze informatie, heeft Amazon zijn geld verdiend door het van binnen en van buiten te onderzoeken. Hun aanpak is zo uniek, dat ze niet eens de moeite nemen om het te verbergen. In feite zijn hun back-end systemen open; Vertrouw niet op eigen concepten en zijn klaar om op elk moment te integreren. De gigantische supermarkt retailers kunnen weinig meer doen dan de ligstoelen op de Titanic herschikken.

Het schrijven is aan de muur. Toen het nieuws over deze aankoop hit, nam de hele handel een grote hit, waarbij Kroger 28%daalde. Hoewel het nieuws over grote fusies en overnames altijd een impact heeft op de markt, van speculanten tot makelaars, is het idee dat bedrijven maar liefst 28 punten verliezen ongehoord. Kroger was geen geïsoleerd verhaal. De hele industrie heeft een hit genomen! Deze cijfers kunnen slechts het topje van de ijsberg zijn als retailer -reuzen zoals Kroger, Publix, Albertson’s en anderen in de loop van de tijd driemaandelijkse verkoopdruppels beginnen te melden. Dit komt omdat Amazon niet alleen Whole Foods koopt; Ze hebben ook een bestaand winkelmerk om in hun eigen schappen te vechten. Verder is er een grote vraag of Amazon het bedrijf zal reorganiseren, mankracht, voordelen en het verhogen van de online supermarktverkoop die de markt in nog meer chaos zal brengen.

Online verkoop en goedkope, betrouwbare verzending is het brood en boter van Amazon. Niemand kan ze bij dat spel verslaan. Dit is de reden waarom het bedrijf zijn eigen boodschappendienst heeft – Amazon Fresh. Bestaande supermarktreuzen konden op het 11e uur niet zomaar met een idee komen en ermee rennen. Verandering, hoewel plausibel voor kleine bedrijven, is veel moeilijker voor gigantische supermarktketens met een beperkte online verkoop, geen ervaring in verzending en vrijwel geen opties voor huisafgifte. In sommige grote Amerikaanse steden kunnen bedrijven als Uber, die nu boodschappen leveren, ook hun vraag opdrogen. Stel je bijvoorbeeld de mogelijkheden voor om Amazon Prime te gebruiken in combinatie met Amazon Fresh om boodschappen voor de deur te leveren voor een eenmalige, jaarlijkse lidmaatschapskosten. Amazon Prime kan gemakkelijk worden gebruikt in combinatie met Amazon Fresh (en zal waarschijnlijk op een bepaald moment in de toekomst zijn). Stel je voor dat je je hele boodschappen doet van achter je computer – of zelfs – je smartphone?! Stel je voor dat je van miljoenen Amerikanen bent die in principe elke week dezelfde producten kopen-wat als je eenvoudig op een knop “opnieuw bestel” kunt drukken en klaar zou zijn! In tegenstelling tot knipbonnen zou u ze online vinden en online gebruiken – geen afdrukken of scannen nodig. De levertijden kunnen worden vastgesteld door de klant en het transport zou Belgisch Voetbalelftal Thuisshirt altijd op punt zijn. Stel je voor dat je al deze voordelen hebt en mogelijk nog minder betaalt dan bij Walmart?! De big-boxmarkten zouden worden gedaan!

Ik ben bang dat dit niet alleen theorieën zijn. De concurrentie wordt alleen maar feler en als Amerikaanse reuzen niet kunnen concurreren, dan dan buitenlandse spelerskan intrekken. Aldi, een Duitse supermarktketen, bevindt zich in een perfecte positie voor de toekomst. De winkels zijn kleiner, zijn producten zijn meer in lijn met onderzochte trends en de prijzen zijn statistisch lager dan hun Amerikaanse big-box-tegenhangers. Aldi heeft plannen aangekondigd om de bijna 1.300 bestaande winkels in de VS te verbouwen, en nog een 900 toe te voegen. Lidi, een andere Duitse supermarktketen, heeft hier net twee weken geleden zijn eerste winkel geopend. Het lijkt erop dat de Duitsers misschien een vechtkans hebben, samen met Walmart & Target – beide vechten om hun bedrijfsmodellen overeind te houden. Het is nog steeds onduidelijk hoe Amazon Whole Foods zal reorganiseren na de acquisitie, maar velen geloven dat ze op kassiers zullen ophalen-meer vertrouwen op zelfcontrole-machines, het aantal baggers wegneemt en het aantal personeelsleden en stockers van de klantenservice kan verminderen. Dit zal ongetwijfeld de gemeenschappen schaden, omdat de beter betalende uurtjes, eenmaal aangeboden, niet meer zal zijn. Het zal ook alle kansen op bestaande supermarktwerkers in andere bedrijven belemmeren om te onderhandelen over hogere uurlonen, voordelen en/of het veiligstellen van een voltijdse werkgelegenheidsstatus.

Met Amazon die betrokken is bij de supermarkt, zou de volgende grens voor de portal medicijnen op recept zijn. Mocht Amazon in dit aspect van de retailmarkt komen, dan zullen Walgreens, CVS en Rite Aid in hetzelfde gevaar lopen dat supermarktketens in de detailhandel zich vandaag bevinden. Terwijl veel supermarktketens hun eigen interne apotheken hebben; Whole Foods heeft er altijd tegen gekozen. Hun aanpak was altijd om weg te blijven van geneesmiddelen op recept, om te kiezen voor de meer holistische benadering van supplementen, kruiden en organische producten. Amazon kan waarschijnlijk minder om de mantra van Whole Foods geven, maar naar hen beschouwen als gewoon een ander aanwinst in hun steeds groter wordende portfolio.

Ik suggereer niet dat we de Kleenex uitschakelen en beginnen te snikken voor de dikke katten in de detailhandel en farmaceutisch-sales industrie, maar in ieder geval met het huidige model hebben consumenten opties. Wanneer een bedrijf als Amazon betrokken raakt, winnen consumenten op de korte termijn B/C, is de naam van het spel goedkope goederen. Ik heb het niet over goedkoop verkochte onzinproducten; Ik heb het over prijsdruppels op goederen van naammerk. Lagere prijzen zijn geweldig; Wanneer de grote winkels echter niet meer kunnen concurreren, zullen ze vouwen. Net als veel van de moeder- en popwinkels van weleer, zullen Big Name Supermarket Giants de weg van de dinosaurus gaan. Na verloop van tijd moeten Walmarts en doelen mogelijk uit de supermarktbranche komen en terugkeren naar de vorm van vóór de jaren 1990. Maar wat wil zeggen dat toch zou werken? Niemand kan Amazon verslaan in het verkopen van apparaten – Circuit City leerde dat de conceptwinkels van de harde manier en beste koop kwamen en gingen. Het repareren van auto’s betaalt ook de rekeningen niet – sorry Sears! Als u elektronica, autoreparatie en boodschappen haalt, wat zullen Walmart en Target verkopen? Amazon is ook enorm in kleding. Veel ontwerpers bieden hun mode zelfs rechtstreeks aan de portal aan, waardoor retailers helemaal worden uitgeschakeld.

Wat gebeurt er als Amazon supermarkt winkelen monopoliseert? Wat dan? Wat gebeurt er als Amazon alles bezit? De volgende zorg is wat er gebeurt wanneer naammerken niet langer kunnen concurreren met Amazon-producten op planken en webruimte in Amazon? Als de prijspunten te hoog zijn, zullen goederen niet bewegen en worden bedrijven opgestart vanaf de markt. Oh dat klopt, laten we dit belangrijke detail niet verdoezelen. De oude supermarktbenadering zou het mogelijk maken om slecht presterende producten in de schappen te blijven, als ze bijvoorbeeld werden gemaakt door een enorm bedrijf met succesvolle producten elders in de winkel. De nieuwe trend zal producten opstarten die niet bewegen, ongeacht welk bedrijf ze behoren.

Verder, wat gebeurt er wanneer de winkels open houden te duur RB Leipzig Thuisshirt wordt en beleggers klam om bestaande faciliteiten in magazijnen te veranderen? Dan hebben klanten geen fysieke plek om te winkelen; Ze kunnen alleen online winkelen. Wat ooit een handige optie was, zou de op het marktopgelegd opgelegde enige manier kunnen worden om te bladeren en boodschappen te kopen. Dit zou een goed voorbeeld zijn van de bovengenoemde kwetsbaarheid van consumenten.

Er moet ook worden opgemerkt dat de grootste factor om Walmart tot nu toe zo goedkoop te laten verkopen, het enorme volume is geweest waarmee het bestelt; Het bestellen met een groot volume brengt echter ook veel afval met zich mee. Het grootste deel van mijn leven heeft een gallon melk ongeveer $ 3 gekost, eieren hebben een kosten tussen $ 1- $ 2 per dozijn. Tegenwoordig kunnen consumenten bij Walmart melk kopen voor 95 ¢ per gallon en een dozijn eieren voor 50 ¢ – $ 1. Dit komt omdat ze veel meer aanbod hebben dan aanbod. Ze kunnen zo werken, omdat ze het alleen maar tegen zijn om te duur zijn met grote bedrijfskosten te dure supermarkten. Amazon heeft ook de mogelijkheid om het kwantiteitsspel te spelen, maar ze hebben liever alleen wat verkoopt en net genoeg om te voorkomen dat de prijzen worden gedaald of zelfs de verkoop moeten implementeren om hun goederen te verplaatsen. Dit is de reden waarom Amazon de markt gemakkelijk zal invoeren en uiteindelijk zal monopoliseren.

Amazon’s Corporate Culture DEtest afval. Dit is de reden waarom ze misschien meer winst vinden om eenvoudig hun bijna verworven winkelproductlijnen in kleinere markten te pushen en de buy -out van Whole Foods te gebruiken als een manier om in de farmaceutische producten in de detailhandel te komen. In feite kunnen de kleine, succesvolle boodschappen zoals Aldi en Lidi in de toekomst weinig meer zijn dan Amazon -distributeurs. Misschien zal de portal geen voordeel zien voor het hebben van fysieke winkels en in plaats daarvan mogelijk micro -markten toestaan om te overleven, op voorwaarde dat ze bedrijfskosten dekken en alleen verkopen wat de online reus hen vertelt. Ik zie eerlijk gezegd geen andere manier voor supermarkten om open te blijven, met wat ik geloof is te komen.

Helaas is er geen gelukkig einde aan dit artikel. Amazon is hier om te blijven. Het wordt alleen maar groter, rijker en invloedrijker. Hoewel Eintracht Frankfurt Thuisshirt big-box-supermarkten kunnen proberen te veranderen met de tijden (bijvoorbeeld hun klanten leren kennen en de planken dienovereenkomstig opslaan), is het zeer onrealistisch om te denken dat ze het niveau van Amazon binnenkort zullen inhalen. Hopelijk komen sommige theorieën hier niet om te spelen, maar daarover is het erg naïef. Koopkracht betekent niet veel, als je alleen maar kunt kopen wat Amazon je laat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.