Loading...

150 g witte knop champignons per dag helpen het immuunsysteem pathogenen

herkent als je 120 – 150 g witte knop champignons eet elke dag, je immuunsysteem leert pathogenen sneller herkennen, en dit maakt vaccins effectiever. Een dierenstudie gepubliceerd door de Amerikaanse USDA in het Journal of Nutrition suggereert dit, maar merkt ook op dat het positieve effect van paddestoelen van witte knoppen verdwijnt als je te veel eet.

Als u elke dag 120 – 150 g witte knop paddenstoelen eet, leert uw immuunsysteem de ziekteverwekkers sneller te herkennen, en dit maakt vaccins effectiever. Een dierenstudie gepubliceerd door de Amerikaanse USDA in het Journal of Nutrition suggereert dit, maar merkt ook op dat het positieve effect van paddestoelen verdwijnt als je te veel eet.

Een witte knop-champignonrijk dieet maakt natuurlijke moordenaarcellen actiever, USDA-onderzoekers ontdekten vijf jaar geleden. Dat kan betekenen dat veel voorkomende witte knop paddenstoelen een beschermend effect hebben tegen ziekten zoals kanker en infectieziekten.

De onderzoekers ontdekten ook dat een witte knop-champignonrijk dieet de ontwikkeling van dendritische cellen versnelt. [J Nutr. 2008 maart; 138 (3): 544-50.] Deze cellen zijn als de leraren in het immuunsysteem: ze helpen het immuunsysteem om te leren hoe pathogenen te herkennen.

Als u elke dag 120 – 150 g witte knop paddenstoelen eet, leert uw immuunsysteem de ziekteverwekkers sneller te herkennen, en dit maakt vaccins effectiever. Een dierenstudie gepubliceerd door de Amerikaanse USDA in het Journal of Nutrition suggereert dit, maar merkt ook op dat het positieve effect van paddestoelen van witte knoppen verdwijnt als je te veel eet.
In de recente studie, die in januari 2014 in het Journal of Nutrition werd gepubliceerd, wilden de onderzoekers erachter komen of het aanvullen van het dieet van muizen met witte knoppaddestoelen het beschermende effect van vaccins zou verbeteren. De onderzoekers gebruikten een verzwakte stam van de Salmonella Typhimurium -bacteriën als vaccin in hun experiment. Dit is een vaccin dat bescherming biedt tegen sterkere en agressievere stammen van Salmonella typhimurium (zie foto).

Onder een elektronenmicroscoop lijken ze een beetje op beschimmelde chocoladesproeiers.

De onderzoekers verdeelden hun muizen in vier groepen twee weken voordat ze het vaccin toedienen. De eerste groep was niet gevaccineerd en kreeg ook geen paddenstoelen. Dit was de controlegroep [C].

Een tweede groep werd gevaccineerd, maar kreeg geen paddenstoelen [C+V].

Een derde groep werd gevaccineerd en kreeg voedsel met Kroatisch Voetbalelftal Thuisshirt 2 procent champignons [2%WBM+V]. Het menselijke equivalent van de dosis zou 2,2 g frisse witte knop champignons per kg lichaamsgewicht per dag zijn. Dus als je 85 kg weegt, moet je dagelijks 130 g champignons eten.

Een laatste vierde groep werd gevaccineerd en kreeg voedsel met 5 procent witte knooppaddestoelen [5%WBM+V]. Het menselijke equivalent van de dosis zou opnieuw 2,2 g verse champignons per kg lichaamsgewicht per dag zijn. Dus als u 85 kg weegt, moet u dagelijks 325 g champignons eten.

Vier weken nadat de muizen waren gevaccineerd, hebben de onderzoekers hen geïnfecteerd met de agressieve stam Salmonella typhimurium SL1344. In de drie weken die volgden, stierven bijna alle muizen in de controlegroep [C]. In de groep die was gevaccineerd maar geen paddenstoelen had gekregen [C+V] overleefde dertig procent; In de groep die was gevaccineerd en 2 procent witte knop -champignons in hun voedsel had gekregen [2%WBM+V] overleefde vijftig procent.

De muizen die waren gevaccineerd en voedsel had gekregen met 5 procent witte knooppaddestoelen [5%WBM+V] had slechts een iets hogere overlevingspercentage dan de C+V -groep.

Net voordat ze hun muizen infecteren, haalden de onderzoekers immuuncellen [T -cellen om nauwkeurig te zijn] van de muizen en blootgesteld ze aan Salmonella Santos Laguna Thuisshirt typhimurium in testbuizen. De immuuncellen van de gevaccineerde muizen die champignons hadden gekregen gesynthetiseerd meer cytokines dan de immuuncellen uit de gevaccineerde muizen die geen paddenstoelen hadden gekregen. Dit betekent waarschijnlijk dat de immuuncellen agressiever reageerden op het virulente Salmonella typhimurium en effectiever waren in het vernietigen ervan.

Ni = muizen die niet waren gevaccineerd; IM = muizen die waren gevaccineerd; Witte staven: muizen die geen paddenstoelen hadden gekregen; Black Bars: muizen die paddenstoelen hadden gekregen.

“Deze resultaten suggereren dat de inname van witte knop paddestoelen kan worden beschouwd als een strategie om de werkzaamheid van sommige vaccins te optimaliseren”, concluderen de onderzoekers. “Toekomstige studies zijn nodig om de impact van paddestoelen van witte knop op andere vaccins te bepalen en om de klinische relevantie van huidige bevindingen bij mensen te valideren”.

De studie van de onderzoekers werd gedeeltelijk gefinancierd door hun werkgever de USDA. Extra financiering werd verstrekt door organisaties in de paddenstoelenindustrie.

Dieetsuppletie met witte knooppaddestoelen vergroot de beschermende immuunrespons op Salmonella -vaccin bij muizen.
Wang J, Niu X, Du X, Smith D, Meydani SN, Wu D.

Abstract

We hebben eerder aangetoond dat witte knop paddestoelen (WBM’s) verbeterde natuurlijke moordenaarcelact verbeterdenivity en dat in vitro WBM -suppletie de rijping en functie van dendritische cellen (DC’s) bevordert. De huidige studie onderzocht of WBM-consumptie de pathogeen-specifieke immuunrespons zou verbeteren met behulp van een Salmonella-vaccinatie en infectiediermodel. C57BL/6 muizen kregen gevoed met diëten met 0%, 2%of 5%WBM voor 4 weken vóór orale vaccinatie met levend verzwakte Salmonella Typhimurium SL1479. Vier weken na immunisatie werden muizen oraal geïnfecteerd met virulente Salmonella typhimurium SL1344. Immunisatie verhoogde de overleving van dieren en onder geïmmuniseerde muizen had de 2% WBM -groep een hoger overlevingskans dan de andere groepen. Vervolgens hebben we muizen 2% WBM’s gevoed om het immunologische mechanisme te bepalen dat ten grondslag ligt aan het WBM-aangedreven beschermende effect. We vonden dat WBM-suppletie de Salmonella-specifieke bloedimmunoglobuline (IG) G en fecale IgA-concentraties verhoogde. WBM-FED-muizen hadden ook een hogere IgG2A en ongewijzde IgG1-productie, wat leidde tot een verhoogde IgG2A: IgG1-verhouding en een verbeterde T-helper 1-respons aangeven. In overeenstemming met deze resultaten had WBM-gevoede muizen een hogere interferon-?, tumornecrosefactor (TNF)-?,?, en interleukine (IL) -17A productie en ongewijzigde IL-4-productie in hun splenocyten na polyklonaal Canadees Voetbalelftal Thuisshirt (anti-CD3/CD28) of antigeen-specifieke stimulatie. Bovendien hadden WBM-gevoede muizen meer DC’s in de milt, en deze DC’s brachten hogere niveaus van activeringsmarkers CD40 en grote histocompatibiliteitscomplex-II tot expressie. Deze muizen produceerden ook meer IL-12 en TNF-? Postimmunisatie. Samen suggereren deze resultaten dat WBM’s de werkzaamheid van Salmonella -vaccin kunnen verbeteren door een verbeterde adaptieve immuunrespons.

PMID: 24259557 [PubMed – in proces]

Bron:

Leave a Reply

Your email address will not be published.