Loading...

3 Gezonde, zelfgemaakte “instant” noedel Jar Recepten

Afbeelding door Erin Kunkel
Moe van salades en broodjes? Naarmate Chelsea FC Thuisshirt de weersomstandigheden afkoelen, is een kom soepgeluid niet zowel comfortabel als warm? “Soep is een fantastische service voor gezonde lunches,” zegt Katie Sullivan Morford, MS, RD, evenals auteur van de beste lunchbox ooit. “Je kunt een enorme pot maken en veel voeding inpakken, van groenten tot bonen tot granen.”

Zelfs als u de onmiddellijke bevrediging kiest van een snelle kop noedels – het Pinterest -patroon du jour – over een trage gekookte soep, kun je nog steeds je gezonde eetdoelen op het goede spoor houden. Duw gewoon langs de plastic pakketten en piepschuimbekers, die meestal veel natrium en vet bevatten, en maak in plaats daarvan je eigen snel gekookte versie in een Mason Jar. Die speciale container kan warm blijven en een strakke afdichting vasthouden, waardoor het de geschikte methode is om soepverpakking te verzenden, van huis tot fitnesscentrum naar kantoor en weer terug.

Morford stelt voor om echte ramen te kopen, additieven te vermijden, en zelfs voor volle granen te gaan, zoals boekweit ramen of bruine rijstnoedels. Vermindering van een lepel bouillon-, curry- of miso -pasta (ga eenvoudig tijdens de kruiden, als je je natriuminname bekijkt), jam dan lean eiwit en geweldige deals van groenten bovenop, hergebruikende restjes, zoals geraspte pluimvee als evenals gebakken champignons, of beginnend met fris, met een cubed tofu en babygroenten. Ten slotte, wanneer u bereid bent om te eten, voegt u kokend heet water toe en zorgt u er ook een grote roer op om door te warmen.

Een beetje veel meer richting nodig om aan de slag te gaan? Hier zijn drie nieuwe concepten voor gezonde, zelfgemaakte noedelpotten, om je te helpen slurpen.

Kip en heerlijke aardappelnoedelsoep

Ingrediënten

2 theelepels pluimvee -stockpasta, verminderd natrium
1 theelepel geraspte Parmezaanse kaas
3 oz gekookte geraspte kip
½ kopje prachtige aardappelnoedels
½ kopje spinazieblaadjes baby
1 citroenwig
1 kop kokend water, of indien nodig

Instructies

Schep in een pintpot de pluimvee -stockpasta en Parmezaanse kaas in de bodem. Laag in de kip, prachtige aardappelnoedels, evenals spinazie. Stop de citroenwig bovenop. Sluit de pot stevig af en koel (tot drie dagen) in de koelkast totdat ze voorbereid zijn om te eten. Elimineer de citroenwig. Giet 1 kop kokend water of voldoende om de ingrediënten Stade Rennais FC Thuisshirt te bedekken. Roer om de bouillon op te lossen, evenals dekking en laat rechtop zitten tot de prachtige aardappelnoedels zacht zijn, 5 minuten. (Als u dikke prachtige aardappelnoedels gebruikt, kunt u ook de pot met de poteer – zonder het metalen deksel, natch – een paar minuten in de magnetron staan om ervoor te zorgen dat ze worden gekookt.) Vangen met citroensap.

Maakt 1 portie
Voedingsfeiten (per portie)

Calorieën 259
Eiwit 23 g
Totaal vet 12 g
Verzadigd vet 3,5 g
Koolhydraten 15 g
Vezel 2,3 g
Totale suikers 3 g
Toegevoegde suikers 0 g
Natrium 157 mg

Rijstnoedels met garnalen en groenten

Ingrediënten

1 theelepel currypasta
1 theelepel pluimvee -stockpasta, verminderd natrium
3 oz gekookte garnalen, zowel geschild als gedeVineerd
¼ kopje versnipperde wortelen
¼ kopje dun gesneden paprika
½ kopje rijstnoedels, zowel doorweekt als leeg
Verse korianderblaadjes voor topping
1 kop kokend water, of indien nodig

Instructies

Schep in een pintpot de currypasta en de pluimvee -stockpasta in de onderkant. Laag in de garnalen, wortelen, paprika, evenals rijstnoedels. Top met de korianderbladeren. Sluit de pot stevig af en koel (tot drie dagen) in de koelkast totdat ze voorbereid zijn om te eten. Giet 1 kopje kokend water in of voldoende om de ingrediënten te bedekken. Roer om zowel de bouillon als de curry op te lossen, evenals deksel en laat ongeveer 2 minuten doorstaan.

Maakt 1 portie
Voedingsfeiten (per portie)

Calorieën 224
Eiwit 24 g
Totaal vet 2,2 g
Verzadigd vet 0,6 g
Koolhydraten 26 g
Vezel 2,6 g
Totaal suikers 2,7 g
Toegevoegde suikers 0 g
Natrium 747 mg

Ramen noedels met champignons en maïs

Ingrediënten

1 theelepel miso -pasta
1 theelepel pluimvee -stockpasta, verminderd natrium
1 hardgekookt ei
¼ kopje maïskorrels, vers of bevroren
¼ kopje gebakken champignons
½ kopje gekookte ramennoedels, afgevoerd en gekoeld
1 eetlepel gesneden milieuvriendelijke uien
1 theelepel sesamzaadjes
1 kop kokend water, of indien nodig

Instructies

Schep in een pintpot de miso en pluimvee -stockpasta in de bodem. Laag in het ei, maïs, champignons, evenals ramennoedels. Top met de milieuvriendelijke uien en sesamzaadjes. Sluit de pot stevig af en koel (tot drie dagen) in de koelkast totdat ze voorbereid zijn om te eten. Giet 1 kopje kokend water in of voldoende om de ingrediënten te bedekken. Roer om de bouillon en miso op te lossen, en laat er ongeveer 2 minuten doorheen zitten.

Maakt 1 portie
Voedingsfeiten (per portie)

Calorieën 256
Eiwit 12 g
Totaal vet 14 g
Verzadigd vet 4,2 g
Koolhydraten 23 g
Vezel 2,7 g
Totaal suikers 4,4 g
Toegevoegde suikers 0 g
Natrium 683 mg

Deze info is alleen voor academische functies alsevenals niet bedoeld als vervanging voor medische diagnose of behandeling. U moet deze info niet gebruiken om een kwestie of conditie van gezondheid en welzijn te diagnosticeren of te behandelen. Inspecteer altijd met uw arts voordat Servisch Voetbalelftal Thuisshirt u uw dieet wijzigt, uw slaapgewoonten wijzigen, supplementen nemen of een nieuwe fysieke fitnessroutine beginnen.

Becky Duffett

Becky Duffett is een bijdragende voedingsredacteur voor Fitbit en een manier van levensschrijver met een enthousiasme om goed te eten. Een voormalige Williams-Sonoma kookboekredacteur en afgestudeerd aan de San Francisco Cooking School, ze heeft veel kookboeken en talloze recepten bewerkt. City Living heeft haar in een spinverslaafde veranderd – maar ze zou nog steeds liever op een paard rijden. Ze woont in de schattigste gemeenschap in San Francisco, kost weekenden op de boerenmarkt en probeert te checken bij de bakkerij, en het roosteren van enorme diners voor vrienden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.